Specialflygningar / Serieflygningar

Tack vare kompetensen inom Nordic Air Brokers AB är vi den perfekta partnern när det gäller flygningar med specifika önskemål. Nedan nämns ett urval av det vi chartrar och oavsett det gäller något av dessa områden eller att ni har annat behov diskuterar vi oss fram till vilka möjligheter som finns. .

Serie av flygningar / Skytteltransport

Många företag har behov av att transportera sina anställda under såväl kortare som längre perioder mellan olika destinationer. Beroende av avstånd samt reguljära förbindelser är detta ett intressant alternativ.

Våra referenser från tidigare uppdrag är goda där vi bland annat arrangerat serieflygningar på avlägsna destinationer som Island och Grönland men givetvis även mer närliggande som Sverige och Norge.

SONY DSC

Arktis/Antarktis

Det krävs specifika arrangemang vid flygning i dessa geografiska områden. Vår kunskap hjälper er med såväl planering som bokning. För specifik information kontaktar ni kontoret.

urban

Norrsken

Vi arrangerar givetvis charter till aktuella områden då förfrågningar kommer in men vi bistår även med möjlighet att se detta fenomen från luften. Vår kunskap hjälper er med såväl planering som bokning. För specifik information kontaktar ni kontoret.

northern-lights

Värdetransporter

Ett mycket specifikt område där vi arrangerar säkrad flygning enligt dina behov med maximal effektivitet och med full sekretess. Mer information finns under fliken Frakt men främst genom att boka upp ett möte med oss.

Musikturnéer

Vi bokar upp såväl mindre som större researrangemang kring musikturnéer. Mer information finns under fliken VIP/Privat och ring oss gärna för diskussion.

Flyg åt produktionsbolag (TV/Film)

Önskar ni transportera ett filmteam med flyg eller helikopter arrangerar vi detta smidigt oavsett det gäller en enstaka flygning eller en serie av flygningar.

Vill ni ha assistans med att arrangera flygplan till film arrangerar vi även detta vilket inkluderar såväl enklare varianter som betydligt mer komplicerade som militära flygplan. Vår VD är expert på dessa arrangemang och guidar er gärna igenom olika förslag.

Ambulansflyg

Vår fullständiga access till de operatörer vilka har tillstånd att transportera skadade och sjuka med flygplan och helikopter världen över innebär att du alltid kan efterfråga vilka möjligheter som finns gentemot ditt behov.

För primärtransporter, från olycksplats till sjukhus, används normalt helikoptrar av olika storleksklass. Detta område hanteras normalt av respektive landsting.

För sekundärtransporter av patienter som redan har kommit under vård och är medicinskt stabiliserade, i regel mellan sjukhus och länder, används antingen helikopter eller ambulansflygplan beroende på transportavstånd, transporttid och andra omständigheter. Här har vi stora möjligheter att bistå, främst vid utrikes transport.

För stora transportbehov, transporter över långa avstånd, krigshändelser, terroristdåd eller andra katastrofer används stora transportflygplan eller konverterade passagerarflygplan. Här agerar vi antingen som en bra rådgivare med möjlighet att kontraktera eller som ren flygmäklare.